چاپ     ارسال به دوست

جلسه شورای عمومی پژوهشگاه برگزار شد

 

نهم اردیبهشت ماه جاری نخستین جلسه شورای عمومی پژوهشگاه در سال جدید با حضور ریاست محترم، اعضای ارجمند هیات علمی، مدیران گرامی و کارشناسان عزیز پژوهشی در سالن مشاهیر پژوهشگاه برگزار شد.



به گزارش روابط عمومی در این نشست صمیمی دکتر شعبانی رئیس محترم پژوهشگاه با تبریک مجدد سال نو و آرزوی سلامتی و سالی با نشاط، پیشاپیش هفته بزرگداشت مقام معلم را به همکاران تبریک گفت و ابراز امیدواری کرد تابا مشارکت و همدلی مجموعه همکاران برنامه های تدوین شده در سال جاری محقق گردد.

رئیس پژوهشگاه افزود در این جلسه بعضی از همکاران با تأخیر در جایگاههای خود حضور یافتند که این تأخیر در مراکز علمی و دانشگاهی جالب نیست و امید است منبعد همکارانم به این نکته توجه لازم را مبذول دارند.


در این نشست دکتر محمدی معاون محترم پژوهشی ضمن ارائه گزارشی جامع از عملکرد یکساله (1401) حوزه مسئولیت خود و برنامه های پیش رو و تشکر از همکاران این حوزه به سئوالات مطرح شده از سوی اعضای جلسه پاسخ داد.

دکتر قاسم زاده رئیس محترم پژوهشکده فرآیندهای شیمیایی در این جلسه اظهار داشت: پژوهشکده ما بحمدالله از نعمت 11 عضو هیأت علمی در حوزه معدنی و شیمی فیزیک فعالیت دارد اما در خصوص اقدامات انجام شده در طی سال گذشته (1401) در پژوهشکده باید عرض کنم. این اقداماتی در خصوص بررسی پرونده اعضای محترم هیات علمی برای احراز ترفیع سالیانه، گرنت پژوهشی و ارتقاء بوده است. هم چنین در بخش فعالیت های پژوهشی اعضای محترم هیات علمی پژوهشکده در قالب چاپ مقاله و انجام پروژه های کاربردی گزارشی ارائه شد. علاوه بر آن در بخش دیگری از گزارش، درخواست های پژوهشکده در خصوص ضرورت تخصیص تعداد مکفی دانشجو به پژوهشکده و انجام اقدامات لازم جهت تهیه و تامین دستگاه های مورد نیاز برای پشبرد هر چه بهتر پژوهش ها و ... به حضور هیات رییسه محترم پژوهشگاه ارائه شده که مورد تأکید ما قرار دارد.


آنگاه دکتر سید حمید احمدی رئیس محترم پژوهشکده فناوریهای پاک نیز طی سخنانی اظهار داشت:

این پژوهشکده با بهره مندی از هفت عضو هیأت علمی متخصص شیمی تجزیه در حوزه زیست محیطی، پایش و پالایش آلاینده ها طراحی، ساخت و کاربرد سنسورهای شیمیایی و بیوسنسورهای حساس در اندازه گیری نشانگرهای زیستی، داروها، آلاینده های نوظهور و سایر گونه های شیمیایی مهم و حساس فعالیت می کند.طراحی و ساخت ستونهای کروماتوگرافی و دستگاهی طیف سنجی و تجهیزات کمکی آنها نیز از فعالیت های پژوهشی اصلی این پژوهشکده به شمار میرود.

دکتر احمدی در خصوص برنامه های آینده این پژوهشکده افزود : برنامه ما در حوزه نیروی پژوهشی، جذب و تربیت داشجویان دوره دکتری و پژوهشگران پسا دکتری در کنار بکارگیری اعضای هیأت علمی تازه نفس و جوان است که در راستای جذب اعتبارات پژوهشی پروژه های ملی و صنعتی می باشد.

رئیس پژوهشکده فناوریهای پاک همچنین در خصوص دستاوردهای پژوهشی مهم و چشم گیر اعضای هیأت علمی این پژوهشکده اظهار داشت کسب سه عنوان جایزه سرآمدان علمی کشور، ثبت سه اختراع بین المللی “patent” و دهها مقاله معتبر علمی در مجلات کیفی سطح (Q1) از جمله اقدامات ما در سه ساله اخیر است.

سرکار خانم دکتر میرزاآقایان مشاور محترم رئیس پژوهشگاه در امور زنان در جلسه شورای عمومی پژوهشگاه اظهار داشت:

به منظور شناسایی مشکلات و چالش هاي روز در حوزه زنان و خانواده و با توجه به مشکلات فرهنگی-اجتماعی که کم و بیش همه ی خانواده ها درگیر آن هستند، برگزاری جلسات فرهنگی و کارگاه های روان شناسی برای ایجاد خودباوری، ارتقای سطح سلامت روانی، افزایش مهارت زندگی و سبک زندگی سالم، پیشنهاد شد. حضور مشاور روانشناس در پژوهشگاه به صورت پاره وقت و یا انعقاد تفاهم نامه با مراکز روانشناسی در دانشگاه های بزرگ و معرفی افراد به آن مراکز نیز می تواند، راهکارهای مناسبی برای رفع مشکلات و چالش ها باشد. دکتر میرزاآقایان افزود: جهت ارتقاء وضعیت زندگی و سلامت کارمندان و دانشجویان، فعال کردن سالن ورزشی و به روز نمودن دستگاه های ورزشی، برگزاری کلاس های ورزشی و اردوهای تفریحی-فرهنگی و چکاپ سالانه خون کارکنان، برنامه ریزی های لازم به منظور توان افزایی علمی-تخصصی خانم ها و همچنین در نظر گرفتن حمایت های تشویقی برای افرادی که الگو و برتر هستند لحاظ شود که این امر می تواند انگیزه بیشتری را در افراد ایجاد کند.


در ادامه جلسه دکتر امینی کمیجانی مدیر مرکز رشد با برشمردن ویژگیهای مرکز رشد  نیز اظهار داشت:

اعمال تخفیف 75 درصدی نسبت به مبلغ پایه کارشناسی برای واحدهای فناور پیش رشد و رشد و واحدهای فناور با مدیرعاملی اعضای هیات علمی داخلی، ایجاد آزمایشگاه عمومی برای واحدهای فناور پیش رشدی و رشدی، دریافت مجوز ایجاد کارگاه عمومی برای واحدهای فناور پیش رشدی و رشدی از ریاست محترم پژوهشگاه، تخلیه سه مورد فضای مازاد که در اختیار واحدهای فناور بدلیل مسایل ایمنی و دریافت چک از واحدهای فناور بابت مبلغ قرارداد، تغییر متن قرارداد با واحدهای فناور جهت رعایت کلیه مسایل وزارت کار و رفاه اجتماعی از سوی واحدهای فناور، اعلام پست الکترونیک و شماره همراه افراد صاحب امضای واحدهای فناور برای ثبت پیام های ارسالی به عنوان سند رسمی،  وارد کردن بند فورس ماژور به عنوان بند در برگیرنده شرایط غیرقابل پیش بینی، دادن اختیار به پژوهشگاه برای تخلیه فضاهای در اختیار واحدهای فناور در صورت قطع همکاری، الزام داشتن قرارداد ارتباط با صنعت برای واحدهای فناور غیر هیات علمی داخلی مستقر در آزمایشگاه اعضای هیات علمی و الزام واحدهای فناور پسارشدی فاقد قرارداد رویالیتی به انعقاد قرارداد همکاری با اعضای هیات علمی پژوهشگاه و مشارکت در طرح های مرتبط در پژوهشگاه از جمله اقدامات و دستاوردهای این مرکز بوده است.


دکتر امینی کمیجانی فعالیت های مورد نظر برای امسال را شامل:

تغییر آیین نامه مرکز بمنظور ارتقای فعالیت های آن، ایجاد دفاتر کارآفرینی در مرکز، ایجاد مرکز شتاب واحدهای فناور جهت تسهیل ورود آن ها و اعضای هیات علمی به پروژه های صنعتی و ایجاد مراکز نوآوری در پژوهشکده ها برشمرد و ابراز امیدواری کرد تا با همکاری و مشارکت واحدهای مستقر در این مرکز اهداف فوق الذکر محقق گردد.

دکتر مجتبی میرزائی رئیس آزمایشگاه مرکزی پژوهشگاه ضمن تشکر از همکاران خود طی سخنانی اظهار داشت:

از مرداد ماه 1401 که سرپرستی آزمایشگاه مرکزی به اینجانب واگذار گردید تسریع در روند رو به رشد آزمایشگاه مرکزی از اهداف بنده بوده است تا علاوه بر جلب رضایت همکاران داخلی بتوانیم به استاتید، دانشجویان و بخش صنعت خارج از پژوهشگاه نیز خدمات قابل توجه ای ارائه دهیم که نقطه شروع این کار تعمیر بعضی از دستگاههای از کار افتاده بوده است. قراردادهای مختلفی همکاری با دانشگاهها، شرکتهای دولتی و خصوصی در قالب 40 تفاهم نامه همکاری منعقد شده است. با توجه اهمیت پژوهشگاه برنامه های مدونی برای شناساندن پژوهشگاه به مراکز علمی و صتعتی انجام شده است که می توان به حداقل 20 بازدید انجام گرفته توسط گروههای خارجی و داخلی اشاره نمود.


دکتر میرزائی افزود: ماحصل این بازدید ها، انعقاد تفاهم نامه با سازمان جهاد کشاورزی جهت قرار گرفتن در لیست آزمایشگاههای معتمد وزارت کشاورزی در زمینه آنالیز سموم و کود های شیمیایی می باشد. در ضمن آزمایشگاه مرکزی برای سه دستگاه آنالیز عنصری ICP-IES، HPLC-RI و GC-FID نیز موفق به کسب استاندارد ایزو 17025 شده است. در سال 1401 درآمد حاصله از آزمایشگاه مرکزی بالغ بر 18.800.000.000 ریال معادل یک میلیارد و هشتصد و هشتاد تومان بوده است.

رئیس آزمایشگاه مرکزی در خصوص برنامه های خود در سال جدید گفت:

گسترش استاندارد ایزو 17025 برای دیگر دستگاهها، برنامه ریزی برای انعقاد قرار داد جهت افزایش دستگاههای آنالیز (بصورت خرید یا مشارکت)،  به اپراتور هر دستگاه نحوه کارکردن با دو دستگاه دیگر موجود در آزمایشگاه مرکزی آموزش داده شود، افزایش درآمدزایی آزمایشگاه مرکزی به 23000000000 معادل دو میلیارد و سیصد میلیون تومان از جمله این برنامه هاست.

دکتر طاهری معاون توسعه منابع هم در این نشست گزارشی کامل و درخور توجه  از اقدامات انجام شده در این حوزه را ارائه کرد و به سؤالات شرکت کنندگان پاسخ داد.



 

 

 

 

دوشنبه ١١ ارديبهشت ١٤٠٢ / شماره : ٣٧٣ /  تعداد نمایش :436